Adam Kozanecki - Gotowanie jest super

10:00


Idealne, wspaniałe i pyszne rozwiązanie na sierpniowy weekend. Kulinarne pomysły i fascynujące połączenia w kuchni Adama Kozaneckiego zapisane na kartach książki Gotowanie jest super. Zapraszam!

Adam Kozanecki – finalista ostatniej edycji popularnego programu Master Chef zaskoczył swoich fanów. 13 kwietnia nakładem Wydawnictwa Feeria ukazała się autorska książka kucharska jednego z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce. Czy warto po nią sięgnąć? Z pewnością! Piękna, twarda oprawa i iście przepyszne fotografie to nie lada gratka dla miłośników kuchni.
Na kartach książki poznacie krótką historię Kozaneckiego, pełen wspomnień i smaków rodzinny Uniejów, sezonowe przysmaki i przyprawy ogrodu. Autor zachęca nas do powrotu do kuchni naszych babć, pokazuje nowe oblicze czerniny, kaczki czy kisielu z suszu, a także dżemów i weków, popularnych w każdym domu. Nie zabrakło również znanej z programy rolady z bażanta, włoskich specjałów i amerykańskich burgerów.

Znajdziemy przepisy na każdą okazję! Śniadania, zupy, desery, dania główne – wszystko, czego dusza zapragnie. Każda receptura jest wyjątkowo precyzyjna i każda pozwala na pobudzenie kubków smakowych. Sądzę, że nie ma osoby, która nie znajdzie tam choć jednego przepisu dla siebie. Jak na debiutancką książkę, Kozanecki stanął na wysokości zadania.

You Might Also Like

2 opinii:

  1. Posiadam tę książkę w swoim zbiorze :) Jeszcze nie miałam okazji przyrządzić żadnego z dań proponowanych przez Kozaneckiego, ale z pewnością kiedyś przyrządzę jakiś deser. Jestem ogromnym łasuchem ;)

    Ps. majowy weekend już nas pożegnał :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję!

Recenzja "Harry Potter i Przeklęte Dziecko"

RECENZJA: Sztuka Kochania

Recenzja filmu "Wołyń" Wojciecha Smarzowskiego